Επιμορφωτικά Σεμινάρια εκπαιδευτικών ΠΕ11 για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

ΘΕΜΑ: «Επιμορφωτικά Σεμινάρια εκπαιδευτικών ΠΕ11 για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ως συνέχεια: α) του ενημερωτικού εγγράφου «Εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία στη Φυσική Αγωγή» και β) των τεσσάρων εντύπων με χρήσιμους συνδέσμους (link) για τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών περιβαλλόντων της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (Zoom us, Webex Meetings, e-Class και E-me),

σας καλούμε σε επιμορφωτικά σεμινάρια-τηλεδιάσκεψεις με θέμα: «Διαχείριση των ψηφιακών περιβαλλόντων της εξ αποστάσεως ασύγχρονης διδασκαλίας e-class και e-me» και με εισηγητή τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που προτίθενται να αξιοποιήσουν τις εξ αποστάσεως πλατφόρμες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου e-Class (η-τάξη) και e-me , θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με τη μορφή της Τηλεδιάσκεψης και σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

  • Παρασκευή 27-03-2020, ώρα 12:30 – 14:00, με θέμα: Ψηφιακή Πλατφόρμα e-class
  • Δευτέρα 30-03-2020, ώρα 9:30 – 11:00 με θέμα: Ψηφιακή Πλατφόρμα e-me

Για τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

  • Παρασκευή 27-03-2020 ,ώρα 17:30- 19:00, με θέμα: Ψηφιακή Πλατφόρμα e-class
  • Δευτέρα 30-03-2020 ,ώρα 12:00- 13:30, με θέμα: Ψηφιακή Πλατφόρμα e-me

Η συμμετοχή στα παραπάνω σεμινάρια είναι προαιρετική. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 27/3/2020 ώρα 10:00, δηλώνοντας το αντίστοιχο σεμινάριο (η σεμινάρια) της περιοχής τους, στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/jRGJbcZY8NQBqmj88

Επισημάνσεις – Διευκρινίσεις:

  1. Για να συμμετάσχετε στην Τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να διαθέτετε στο σπίτι σας Ηλεκτρονικό Υπολογιστή σύνδεση στο διαδίκτυο, μικρόφωνο και (προαιρετικά) κάμερα
  2. Η Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα “Zoom us”. Πριν συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη, θα πρέπει να κατεβάσετε το Zoom app από εδώ: https://zoom.us/download. Εναλλακτικά θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Zoom όταν συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη στη διεύθυνση: https://zoom.us/test
  3. Λίγες ώρες πριν την έναρξη θα αποσταλεί στο email σας ένας σύνδεσμος (link), με τον οποίο θα εισαχθείτε στο περιβάλλον της σύγχρονης εξ αποστάσεως συνάντησής μας.
  4. Η σύνδεση είναι απλή, ακολουθώντας τα παράθυρα διαλόγου που θα αναδύονται διαδοχικά, μετά το πάτημα του συνδέσμου που θα σας αποσταλεί.
  5. Επιπλέον οδηγίες για τη σύνδεσή σας στο περιβάλλον της Τηλεδιάσκεψης μπορείτε να λάβετε από τους συνδέσμους που περιλαμβάνονται στο έντυπο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Zoom»

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω σεμιναρίων θα ακολουθήσει:

  1. Αποστολή ενημερωτικού έντυπου με προτεινόμενα διαθέσιμα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία για την εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία στη Φυσική Αγωγή.
  2. Εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια με τη μορφή της Τηλεδιάσκεψης και με θέμα: «Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί πόροι και κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία στη Φυσική Αγωγή»

Παρακαλούνται οι κ.κ. διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της σχολικής τους μονάδας.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου

Σ.Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής

4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας