Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Π/θμιας Εκπ/σης στο επιμορφωτικό σεμινάριο «Τα στιλ διδασκαλίας στη Φυσική Αγωγή – Πώς; Πότε; Γιατί;»

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,


Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα του μαθήματός μας καθορίζεται όχι μόνο από το «τι θα διδαχτεί» (περιεχόμενο) αλλά από το «πώς αυτό θα διδαχτεί» (στιλ διδασκαλίας). Ο τρόπος που θα διδαχθεί κάθε αντικείμενο στη Φυσική Αγωγή επηρεάζει σημαντικά τα μαθησιακά αποτελέσματα είτε στον κινητικό είτε στον γνωστικό είτε στον κοινωνικό/συναισθηματικό τομέα. Ο εκπαιδευτικός ΦΑ καλείται κάθε φορά να προσαρμόσει το στιλ διδασκαλίας στο περιεχόμενο του μαθήματος και στο έμψυχο μαθητικό δυναμικό. Δασκαλοκεντρικό ή μαθητοκεντρικό; Κλειστό ή ανοιχτό; Παραγωγικό ή
αναπαραγωγικό;


Με στόχο να προσεγγίσουμε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας της Φυσικής Αγωγής και να απαντήσουμε πρακτικά στο «πώς», «πότε» και «γιατί» των στιλ διδασκαλίας, διοργανώνουμε το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Τα Στιλ διδασκαλίας στη Φυσική Αγωγή – Πώς; Πότε; Γιατί;»

Ημερομηνία/ώρα: Τρίτη 6 Απριλίου 2021, ώρα 19:00

Εισηγήτρια: Κυριακούλα Εμμανουηλίδου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γνωστικό αντικείμενο: «Διδακτική στη Φυσική Αγωγή»
Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.phyed.duth.gr/undergraduate/index.php/el/edart-2/1994-dp3

Το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών & Κιλκίς και θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex meetings.


Το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του 4ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την Πράξη Ολομέλειας 14η /15-03-2021. Βεβαίωση: Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου
Σ.Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής
4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας